When a young Hollywood couple was ready to move to a new home in the hills, they called on their friend Genevieve Carter of Carter Design to make the space sing. “I think they entrusted I would know their personal style and taste, and how it could apply to this house which was much more modern than their previous house,” the designer explains. The home had a great flow from the start, with concrete floors, plenty of natural light, and a great layout. (“It makes you feel energized and floaty as you walk through,” Genevieve says.) Their eclectic aesthetic called for warming up the house with textiles, as well as bringing in furniture that would feel sophisticated without feeling stuffy. The result feels fresh and cool — like a place we’d love to spend a sunny Saturday afternoon, our favorite vinyl playing. We took a few minutes with Genevieve to learn more.

We love this project! Could you tell us a bit about what you did in the living and dining areas?
The dining room sits between the kitchen and living room with some walls and some pony walls that have planters with live plants on top of them. There are just enough walls to hang art and feel contained in the best way. My clients are fantastic at entertaining, and I have enjoyed many great dinners as well as buffet spreads at this table. The long raw edge dining table was made in Los Angeles from a fallen tree (no tree was cut down), while the vintage credenza was something they brought from a previous home and set the tone of the room perfectly. 

The rug is fabulous! Did you go through lots of options before choosing this one?
The rug was exceptionally beautiful and we all agreed it was the one we were looking for upon it first being rolled out by the rug dealer. The soft peachy red sings in the room with its delicate details.

How about lighting?
The Sputnik chandelier was something that we landed on after looking at many lights. We wanted something light and fresh. The chandelier, when on, can be seen from the driveway which was something I liked to think about.

Speaking of the living room, what was the goal in that space?
The living room was a place we wanted to be slightly formal but embracing at the same time. The couch is from DWR and I felt hit the right note of warm and modern. The circular coffee table with a stone top acted as an anchor in the room. (Editor’s note: It’s by Lawson Fenning.) The two chairs from Jonathan Adler took us a long time to find. They’re comfortable but not too heavy. The space above the fireplace called for something, and the round mirror bounced so much light back into the room in a playful way.

Art plays a big role in the space. Can you tell us about any of the pieces?
The clients have a great art collection. Many of the piece are made by their friends, and many pieces they have sought out and collected on their own. There is a portrait in the dining room done by a mutual friend Tom Voorhees, he did a series of realistic portraits with slightly “off” characteristics. It was something my clients had previously, but we thought a lot about where to place it.

Finally, do you have a favorite moment in the finished design?
I really love the low tech/high tech record player holder. It is used a lot. My clients all love listening to records and it was fun to set up a space that would facilitate that. It is a custom walnut box with solid brass dividers mounted to the wall. The acoustics of the home bounce the sound around, again promoting a magical floaty feeling.

Sounds like heaven. Readers, take a tour in the slideshow!