Home renovations can get a bad rap. We’ve all seen the TV shows portraying dishonest contractors, delays that last months (and months), and budgets that end up skyrocketing over the initial quote. Because of this, many people are hesitant to make changes to their homes for fear of total disaster. However, that doesn’t have to be the case!

In 2011, Sweeten was founded by Jean Brownhill Lauer and Preeti Sriratana to solve the woes of renovations. With a background in architecture, Jean was undergoing her own renovation project when she realized that it all could be a lot easier. She partnered with Preeti, and together they built a new, user-friendly platform that removed all the legwork of finding a great general contractor. Today, homeowners can post pictures and a description of their dream transformation directly on Sweeten. Shortly after, they’re personally matched with a network of vetted, specialized contractors. Both sides are considered – specialty of the contractor, needs of the homeowner – before being introduced via a customer experience specialist.

When a young couple in Williamsburg readied to transform their kitchen, they turned to Sweeten for help. The space had a great start – but the layout was disjointed and the design was dated. Sweeten matched the couple with sustainability design build experts, Ecostruct. Lead by Jon Eklund, the renovation newbies made decisions based on practicality of materials to overall design concepts before deciding on a a final transformation.

Over the course of 4 months, Jon and his team opened up existing entranceways and created larger floor-to-ceiling cabinet systems for more space. They added recessed lighting, replaced old plumbing, brought in caesarstone countertops and walnut floors, as well as opened the kitchen up to the living room to make entertaining a breeze. Finally, the bathroom adjoining the kitchen was updated to complement the new bright & airy kitchen.

The final result is absolutely beautiful – and it just might be the kitchen of our dreams. While the original space was beautiful, it wasn’t extremely functional. There’s more storage, more flow, and the bright & airy feel is divine. It’s safe to say, this space was totally sweetened.